Ga je zelf bakken?

Wij hebben een hele serie bakgrondstoffen, waarmee je de lekkerste Taarten, cupcakes en andere lekkere dingen maakt. Met deze bak grondstoffen zoals Marsepein, Fondant, Chocolade en mixen kan je geweldige Taarten maken. De beschrijvingen zijn uitgebreid en wil je meer weten is het altijd mogelijk om even een mailtje of een Whatsappje te sturen. De bak grondstoffen zijn alleen on-line te bestellen. En normaal gesproken kan je tot 15 uur bestellen en wordt dit dezelfde dag bij de Postnl aangeboden. Verzendkosten zijn de standaard kosten van Postnl. Wel is het zo dat je bij bestelling van meer dan 50 euro een Voucher via de mail aangeboden krijgt, zodat je volgende bestelling gratis verzonden wordt. Afhalen in Rhoon kan natuurlijk ook altijd. Dit kan dan de eerst volgende werkdag. Let u wel op, deze artikelen zijn alleen via de webshop te bestellen....

Grondstoffen voor Taarten

Als je gaat bakken voor je zelf of een opdracht, inventariseer dan eerst even goed:

- Wat ga je maken...

- hoe ga je het maken....

- Wat heb ik nodig...

Een schetsje maken van het product wat je wilt gaan maken, kan wonderen doen...

en dan? handig is, om een dag voordat je gaat vullen en afwerken de Taartbodems  bakken.... en dat kan reuze handig met onderstaande mixen.. Als je een dag vooraf bakt, en de bodem na afkoeling in plastic verpakt is deze de volgende dag lekker stevig. Bakken doe je natuurlijk in gave bakblikken die voldoende ingevet zijn met bakspray. De mixen zijn dusdanig afgestemd, dat je een optimaal resultaat geniet qua luchtigheid en bakaard. Voordat je gaat bakken zet je de oven aan, en tik de eieren. Eieren staan meestal in grammen aangegeven, maar je kan er van uitgaan dat een ei maat M ongeveer 50 gram weegt. Als je eieren getikt zijn klop je ze even door met een garde, zodat het geel en het eiwit goed gemengd zijn.  Daarna de mix en het water toevoegen en kloppen maar. Let er wel op dat ovens onderling kunnen verschillen, Wij gaan altijd uit van een electrische oven met onder en bovenwarmte. Ga je met hete lucht bakken? bak dan zeker 30 graden lager dan aangegeven. Bak je met een gas oven, bak dan ongeveer 1,5 zo lang als aangegeven.

Hieronder staan de artikelen gerangschikt, welke jij zou kunnen gebruiken, bij het bereiden van jouw Taart. Sommige artikelen zijn in verschillende gewichts eenheden verkrijgbaar

Taartbodem of Biscuitmixen

Als het goed is heb je de vorige dag mooie en lekkere Taartbodems gebakken. Nu moeten we de bodems gaan vullen. Dit kan je met de Boter crème doen, maar ook met luchtige Bavaroises of Mousse of bijv. Banketbakkersroom of Zwitserse Room. Hieronder vind je een aantal lekkere smaken Bavaroise en bijvoorbeeld Gele- of Banketbakkersroom. Bavaroisemixen in verschillende smaken, maar ook een Neutrale smaak, waar jezelf lekkere smaak componenten aan kan toevoegen. Mocht je geen tijd of zin hebben om Taartbodems kunnen wij deze ook bakken voor je. zoek dan even contact met ons.

Vullingen voor Taarten

Binnenkort volgen er nog meer hele lekkere Taartvulling.. Ben je op zoek naar een specifieke smaak, zoek even contact met ons.

Als de Taart gevuld is kan je deze gaan afwerken. Je kan met verschillende materialen afwerken. Je kan je Taart afwerken met Royal Icing, met Marsepein of met Fondant. Maar je kan natuurlijk ook een naked of een semi naked Cake maken, welke je afstrijkt met Botercreme of met Ganache gemaakt van echte Chocolade. Met dezelfde Ganache kan je bijvoorbeeld ook zelf jou gekleurde Drip maken. We verkopen uitsluitend de beste kwaliteitsproducten, zoals de Marsepein of Fondant van Zeelandia en uitsluitend echte Belgische Chocolade. Alle 3 de afwerkingen kunnen prima aangekleurd worden. Het beste is om dit een dagje vooraf te doen, zodat de massa een beetje kan aantrekken. De Vraag: Fondant of Marsepein? dit is puur persoonlijk... Fondant werkt iets makkelijker en smaken verschillen.. Marsepein is licht bitter en bevat noten en heeft Bite. Fondant is uitsluitend zoet maar werkt eenvoudiger.  Kneed beide soorten in ieder geval even goed door voordat je gaat rollen. Kleven? gebruik dan suikerbakkerspoeder.